PAGINI DUNRENE

La umbra amintirilor*
de Sndel Dumitru

La Galai, totul se gsete din abunden, este doar la un lat de palm de tine. Trebuie numai s fii mai atent i mai bine orientat. Aadar biete, ine pasul cu umbra i te rog nc una mic! Vine, vine biatul!Vezeteu,s ne plimbm puin p uliili aistea lati... Pi unde, bre coconi, cp 'a' cilea este gropi, ht-ht? Pi nu tii matali, drglaule, unde mirgea bunioar lumea cea bun a orailor, aprupitarii lor cari' va s zic? Api coni la bulivar, c strigau din ti rrunchii la mine, la bulivar, birjar, la bulivar... cum ar zice astzi rznd sub musta conu' lancu, c mai-mai s se sparie bre, sccuii bidivii de iuri i de nval! i, cum amintirile curg, cetitorule, spune tu cum s nu-i aduci oare aminte de pdurea cea de salcmi, care desprea odinioar Fundenii din cotul mare al Siretului de calea ferat i lumea ei, absolut fascinant? Nu mult dup iarn se treceau, puine fiind ele de zile, brnduele cele move, galbene sau albe, crpau mugurii slciilor i rchitelor din marginea ei, ori ai arbutilor primvratici de rochia miresii i de iasomie, apoi ceva mai trziu ddea i frunza n pdurea Gheorghiade, al crui conac, de la Berca, veghea de unul singur sub miasma iute a salcmilor ornamentali, un trm vechi de descntec strbun, cu izvoarele lui cele limpezi i reci, ipotind ncet ctre Siret ori Clmui i cptuite cu lemne vechi, purtnd burei de iasc abia crescui pe mrgini, ca o streain, cu o lumin cernut uniform sub lstriuri fragede, mngiere a ochiului obosit i a sufletului la fel. Era i un loc bun mai spre marginea sudic, cam spre balta de pe islazul Fundenilor, loc minunat de prisac rodoas, ferit de nsingurare vinovat, mai puin cercetat aici de oameni, loc n care noatenii i mnjii micui i nstelai, bulgri jucui deabia adui pe lume, galopau elegant pe lng lstriul crud i parfumat al blii, cuprins i ea de mirosul rcoros de izm slbatec i trifoi lat, de balt, loc tainic pe care nu-1 tiau dect numai localnicii i btrnii pescari, cnd ieeau puintel la iarb verde, mbrcai i ncrcai n crue mici i uoare, arete de Brila, cu couri de rchit pline i papornie doldora, cnd deshmau caii la branite ori la nisipuri, dup obicei, campe la capetele locurilor proprietate i care mrgineau pdurea, locuri mnoase, cu balta aproape, unde umblau civa pescari hotri ca s prind carai glbui i dulci, ori crapi dolofani sau cevaraci vii pentru fiert, poate niscai porcoleni iui i sabi albstruie, buni pentru ticluitul unei zdravene saramuri, bine ardeiate, cu caracud, biban, albioar sau roioar, o gustare rar care, mpreun cu pastrama crestat de briceag i cu olecu de brnz nou, cu ceap i usturoi verde, urmau s nsoeasc oiurile zvelte de ceramic smluit, mici ipuri de numai un dei, pline cu uic btrn de pere slbatece i pritocit n poloboc vrtos, cu doage din agud galben i nc n putere, licoare pstrat la beciuri adnci i rcoroase mcar vre-o cinci aniori. Era petrecerea la care se i bea vrtos un vin bun amrui, cu gust astringent, gust de floare de pelini de mai, un Aligote galben-verzui cu gust plin i uor amrui, ca i o pilduitoare i rubinie Bbeasc Neagr sau Crcan de Fundeni, cu o culoare roiatic, nu prea intens, dar vie i strlucitoare, un soi de vin parc desprins pe aici din istorie i legend, un Traminer Rose, un vin de origine italian, demisec, cu gust fructuos, particular i fin, de dulcea de trandafiri, apoi o Plvaie de culoare galben-verzuie, cu o arom uoar i discret, din podgoria Lieti, o Feteasc Neagr sau un Merlot vechi, btrn, un vin ales, era un vin delicat, vin cu fructuozitate, era vin de Iveti, o Zghihara de la Hui (era la nceput de aprilie, cnd deja nflorise strugurele pe vrejul vii i frunza ei crud s-a fcut numai bun de nvelit la srmlue), cci rachiurile erau doar numai ale nceputului chindiei, cnd vrei s auzi clinchetul de cristal de Bohemia al paharului, n vreme ce la pirostii mari de lemn, improvizate, se gtea cu grij masa mare, mplinit cu o friptur rece de curcan i civa pui tomnateci, fripi n frigri din bee de alun, chiar atunci, pn cnd se rceau pelinurile albe i rubinii prin ulcioare de lut, n unda de alturi a apei Siretului, ori pus cu grij n ulcioare mici, tot de lut, smluite verde-delicat, miestru, nvelite apoi n papur bine mpletit i astupate sever c-un cocean de porumb, proaspt curat. Dar pe la repauzrile mai gospodroase, necesare s se mai fac ceva loc n stomac, nu le mai ajungea mesenilor numai puiul abia curat i puin mai srat, galben la trti, desfcut i rsucit ncet deasupra jarului aprig, mai trebuia mai mult mncare brbteasc i care nu cerea cine tie ce mare pricepere, ce ii aduceau cam toi de acas, n ervete albe. Era o carne minunat gtit, de miel, preparat cam aa: tocau cu securea pn osteneau bine carnea, i-o frmntau ncet ca pe-un aluat cu sos alb, fcut din lapte dulce, unt. puin fina de gru