Porto-Franco

Atitudini, pamflet, constatări, umor

Sterian Vicol

Rubrica: Doaga strazii  /  Nr. 273/2019

Motto: „Creatorii au coborât în plan secund, escrocii culturali ciugulesc cireaşa de pe tort"
(Minus Neagu - „Jurnal ascuns")

Publicaţia „Dunărea de jos" se tipăreşte cu fonduri de la Consiliul Judeţului Galaţi, bani publici, bineînţeles. Revista a devenit (aproape) în întregime a fostului preş. al Consiliului Judeţean, actualmente deputat psd, nicolae bacalbaşa. Şi în nr. 207, revista - almanah (?), acelaşi (harnic scrib), începe tot el, partea românească a temei „Literatură şi călătorie cu poza sa şi cu fragmente din „Fals tratat de navigaţie" apărut în... 1997 semnat, bineînţeles, de ...n. bacalbaşa. După alte pagini de „almanah" culese din revista Fundaţiilor Regale, la pag. 36, întâlnim poza şi textele d-lui Gheorghe Bacalbaşa, fratele geamăn al lui n.b., pagini surori, nu?
Asta-i! Încolo, doar două cronici a doi anonimi, despre volume anonime, un fragment de roman apă-rut anul trecut şi, în final, prezentarea a doi plasticieni gălăţeni de C. Stoica, singurul profesionist din publicaţie...
Reiau textul din nr. 263 al revistei Porto-Franco: D-le medic anestezist şi scrib de ocazie (culmea, mai sunteţi şi deputat psd, penalizat pentru comportament în parlament şi nu numai), nu mai ţineţi în frâu publicaţia „DJG"; lăsaţi-l pe managerul instituţiei CCDJ, să-şi facă treaba. Fiindcă „Dunărea de Jos" este a scriitorilor dunăreni, a cititorilor gălăţeni şi nicidecum a familiei bacalbaşa. Deci, terminaţi cu „ şefia psd" care încurcă rău viaţa spirituală a unei reviste dunărene care, de ce nu?, poate deveni o revistă de interes regional şi nu numai.
O întrebare: d-l Costel Fotea, preşedintele CJG, nu are nimic de spus?... Poate va fi informat de consilierii săi culturali... (?)
Mai mult: consilierii judeţeni (chiar cei din psd) n-au nimic de spus, de comentat?

Voteaza:
Total: 0 (0 voturi )

ALTE ARTICOLE DIN ACEST NUMAR