Porto-Franco

O tanara speranta: Nicoleta Rocos

Redactia Porto-Franco

Rubrica: Atelier plastic  /  Nr. 143/2008

ATELIER PLASTIC

O tânara speranta: NICOLETA ROCOS

Nascuta la 12 septembrie 1990 în municipiul Tecuci. La Gimnaziul „Anghel Rugina” a avut ca profesor de desen pe artistul plastic Stefan Buturca. În prezent Nicoleta Rocos este eleva în clasa a X-a la Grupul Scolar Industrial Tecuci.
Organizata de Fundatia Culturala „Transilvania” în colaborare cu Muzeul Mixt Tecuci, prima sa expozitie a fost vernisatâ la galeriile de arta „HELIOS” a Bibliotecii municipale „Stefan Petica” din Tecuci în decembrie 2007.
Între personalitatile culturale care i-au apreciat lucrarile se afla Valentin Ciuca, Cotinel Munteanu, David Sava, Dan Mateescu, Stefan Buturca, Manuela Cepraga, Vasile Ghica si Sterian Vicol.
„Materia picturala la foarte tânara Nicoleta Rocos, denota intelegerea gramaticii cromatice, pensulatia sustinând ritmul compozitional in mod surprinzator. Deocamdata, pretextul tematic este bine definit, atmosfera degajata din lucrari genereaza trairi emotionale de mare intensitate. Creatia plastica de pâna acum a Nicoletei Rocos reprezintâ cu adevarat o surpriza deosebita” (prof. Cotinel Munteanu).

Voteaza:
Total: 1.00 (1 voturi )

ALTE ARTICOLE DIN ACEST NUMAR