REGULAMENTUL FESTIVALULUI-CONCURS NATIONAL DE POEZIE „COSTACHE CONACHI" Tecuci
Ediţia a XXVI-a

Casa de Cultură Tecuci în calitate de organizator, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci şi Editura Junimea Iaşi organizează în zilele de 26-27 octombrie 2018, Ediţia a XXVI-a a Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi".
Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul creatorilor de poezie. În acest an centenar, competiţia va avea două secţiuni:
I. Poezie (pentru creatori care nu au debutat în volum) şi II. Poezie pentru volum de debut.

Secţiunea I: Concurs Poezie
Pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum şi care vor trimite un număr de şapte poezii în câte cinci exemplare. Lucrările trimise vor purta, în loc de semnătură, un motto identic, ales de autor.
Concurenţii vor trimite două plicuri (un plic în care sunt textele şi un plic cu detaliile despre autor) pe adresa:
Casa de Cultură Tecuci,
Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi,
cu menţiunea:
pentru Concursul Naţional de Poezie „Costache Conachi" ediţia 2018 Relaţii la tel. 0236/820 449; 0747614307
e-mail. festivaltecuci@yahoo.ro

Ambele plicuri, la expeditor, vor avea trecut doar motto-ul, fără alte indicii privind identitatea autorului. Datele de contact ale autorului (nume, prenume, vârstă, adresă şi număr de telefon), studiile, ocupaţia şi distincţiile literare vor fi incluse într-un plic sigiliat, identificat cu acelaşi motto.
Textele vor fi trimise până la data de 10 octombrie 2018 (data poştei) şi în variantă electronică e-mail• festivaltecuci@yahoo.ro respectând condiţiile concursului.

Secţiunea II: Concurs Poezie pentru volum de debut
Participanţii vor trimite aproximativ 80 de poeme in manuscris (print) şi in format electronic (CD). Lucrările vor fi redactate cu Font Times New Roman, Font Size 12, Line Spacing 1,5.
Câştigătorii aceastei secţiunii vor fi premiaţi de Editura Junimea prin publicarea volumelor de debut in colecţia NUMELE POETULUI.
Orice concurent care va transmite un text care nu-i aparţine sau conţine părţi copiate va fi descalificat.
Organizatorul are drept de publicare a unui text sau a mai multor texte dintre cele înscrise la concurs în reviste/antologii/site sau alte materiale conexe fără a mai cere acordul participanţilor. Juriul va fi compus din 3-5 membri pentru fiecare secţiune, din care vor face parte scriitori, membri ai UNIUNII SCRIITORILOR.
Preşedintele juriului pentru secţiunea „Poezie pentru volum de debut" la editura Junimea este criticul literar Ioan HOLBAN.
Pentru secţiunea Concurs Poezie se vor acorda premii în bani, plachete şi diplome. Vor mai fi oferite premii şi din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui, în mod excepţional, anumite premii.
Laureaţii vor fi invitaţi la Tecuci, în zilele de 26-27 octombrie 2018, la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi".
Neparticiparea la festivităţi atrage anularea premiului.
Cazarea, transportul şi masa juriului, laureaţilor şi invitaţilor, vor fi asigurate de organizatori.
Regulamentul Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi" poate fi consultat pe site-ul Casei de Cultură Tecuci: www.culturatecuci.ro

Preşedinte de onoare, iniţiator al Festivalului,
Lucian VASILIU